TT Ads

Overmadrassen er en viktig del av sengen. Den er et ekstra lag med komfort, samtidig som den beskytter rammemadrassen for slitasje. Ut over dette, så sørger den også for at sengen er mere hygienisk. Det kan nemlig legge seg sengemidd og andre lumskheter i sengen, men ved å vaske trekket rundt overmadrassen så sørger man for at de holder seg vekk. Overmadrassen bør skiftes ut i ny og ne, som oftest fordi de blir slitt. Overmadrassen er for mange en viktig investering, og man bør derfor gjøre seg noen overveielser før man går ut og bruker penger på en ny overmadrass.

Latex eller Memory Foam?

De to mest populære materialene når det kommer til overmadrassen, er latex og memory foam. De har begge to forskjellige egenskaper, og derfor bør man tenke nøye igjennom hvilke behov man har til sin overmadrass.

  • Latex

En overmadrass i latex vil sørge for at man får en god natts søvn, samtidig som at den er ekstra allergivennlig. På de fleste overmadrasser i latex kan man nemlig både vaske trekket og selve madrassen. Dette gjør at man får ut alle mulige lumskheter som har satt seg i madrassen, noe som er viktig for nattesøvnen til mange allergikere. Dessuten leder latex kroppsvarmen vekk fra kroppen, noe som er en fordel hvis man blir veldig varm når man sover. 

  • Memory Foam

Memory foam er et godt valg hvis man ønsker en overmadrass som holder på varme, og gir god støtte til kroppen. Denne type overmadrass former seg nemlig etter kroppen, sånn at man alltid har støtte uansett i hvilken stilling man sover i. Materialet bruker nemlig kroppsvarmen til å forme seg etter kroppen, noe som er unikt for denne typen materiale.  Dette er et godt valg, hvis man sliter med smerter i ryggen, fordi den er i større grad avlastende.

TT Ads