TT Ads

Uansett om man har kjøpt et hus som et oppussingsprosjekt eller bare vil friske opp rommene hjemme, så kan drømmen fort bli et mareritt. De siste årene har flere populære TV-programmer omhandlet feilslåtte oppussingsprosjekter, der fortvilte familier får profesjonell hjelp på TV. Noen synes det kanskje kan være spennende, men man kan også se hvor fortvilte mange av disse familiene er. Den største feilen mange begår er den manglende planleggingen. Skal man pusse opp bør man for det første la profesjonelle ta seg av jobben, og man bør ha et realistisk budsjett før man lar håndverkerne gå i gang.

 

Bad og kjøkken er typiske oppussingsrom

De rommene som mange typisk drømmer mest om å pusse opp, er bad og kjøkken. Dette er rom som blir brukt flittig av hele familien, og derfor er det viktig at det er både innbydende og praktisk.

  • Badet

Badet er typisk det dyreste rommet å pusse opp. Grunnen til dette er at man som regel må ha flere håndverkere til å utføre jobben, og det er veldig viktig med kvalitetssikring underveis. Hvis ikke kan man få problemer i ettertid, og i verste fall problemer med en eventuell forsikring hvis det skulle gå riktig galt. Hvis man ønsker å gjøre en omfattende renovasjon av badet, så skal regne med å både bruke muremester, malermester, VVS-installatør og snekker.

Ønsker man å skifte ut flisene, og resten av “innmaten”, altså rør og lignende så er dette et omfattende stykke arbeide. Hvis man derimot egentlig helst bare vil skifte ut baderomsmøblene, toalettet og lignende så er dette en mindre omfattende oppgave.

Før man går i gang kan det være lurt å lage en prosjektplan, der man skriver ned rekkefølgen på arbeidet, og tidsfrister på når dette skal være ferdigstilt. På denne måten kan man holde oversikt i oppussingsprosjektet.

  • Kjøkkenet

Kjøkkenet er en annen favoritt når det kommer til å pusse opp i huset. Ingenting er så lite innbydende å lage mat i, som et nedslitt og upraktisk kjøkken. En full utskifting av husets kjøkken kan bli ganske dyrt, men for mange så er det virkelig verdt det. Det er her familien samles så og si hver dag, så kjøkkenet blir fort husets hjerte.

Man kan på mange måter si at renovasjon av kjøkkenet ikke er like omfattende som badet, men det er likevel en stor jobb. Derfor kan det også være lurt å lage en prosjektplan for jobben. Søk inspirasjon, og spør familien hva som er viktig for dem når det kommer til et nytt kjøkken. Ved å inndra hele familien i prosjektet, så kan man sørge for at man får et kjøkken alle trives i.

Søk inspirasjon på nettet og forhandlere som selger bad og kjøkken. Jo flere eksempler man kikker på, jo lettere blir det å finne det perfekte badet eller kjøkkenet. Hos AUBO kan man for eksempel finne inspirasjon til drømmekjøkkenet, badet, eller vaskerommet. La drømmen bli virkelighet, ved å allerede begynne planleggingen i dag.

TT Ads