TT Ads

Hvis det er én ting som er fantastisk ved å være ung, så er det friheten. De fleste har ennå ikke etablert seg med familie og mye annet ansvar. Det er nå man har tid til å reise og oppleve verden med likesinnede. Når man reiser lærer man både verden og seg selv å kjenne, og mange fremtidige arbeidsgivere ser på et friår der man reiser til utlandet som en positiv ting. Utenlandserfaring viser at man er selvstendig, viljesterk og nysgjerrig, noe som er gode personlige egenskaper å ha på CV´en. Mange går med drømmen om å dra jorden rundt på backpackertur med gruppereiser for unge, eller kanskje jobbe frivillig på barnehjem og lignende, men er ikke sikker på hvor man skal starte. Her er noen råd til hvordan man kan planlegge utenlandsreisen sin.

Noen råd før man legger ut på utenlandsreise

  • Bestill reisen gjennom et reiseselskap

Bestiller man reisen gjennom et reiseselskap kan man som regel være sikker på at reisen vil være tryggere, enn hvis man reiste ut på egenhånd. Dessuten gir det mulighet for å kunne reise med likesinnede unge på egen alder, noe som er perfekt hvis man ikke har noen å reise med. Noen foretrekker å reise på backpacker tur alene, men reiser man med andre så står man hverken i fare for å bli ensom, og man danner nye vennskap man ellers kanskje aldri hadde gjort. Reiseselskapet har mye erfaring med de ulike destinasjonene, og selvfølgelig erfarne guider som hjelper med stort og smått. Bestiller man en reise gjennom et reiseselskap så sørger de for planleggingen av transporten, destinasjonene og innholdet. På denne måten kan man nyte reisen fullt ut uten å måtte bekymre seg for alle detaljene.

  • Finn ut av hvor du vil reise

Det kan være litt vanskelig å bestemme seg for hvor man vil reise. Det finnes utrolig mange destinasjoner man kan velge imellom, så det kan være lurt å begynne med hvilket kontinent man ønsker å reise til. Hvilket klima trives man best i? Noen foretrekker tørr varme, mens andre ikke har noe imot et fuktig klima. Det kan være smart å undersøke landene på forhånd, sånn at man får et innblikk i kultur og klima. Noen land har spesielle monsun sesonger, der det er kraftig regn og i verste fall flom over lengre tid. Man bør unngå å reise til et land i monsun sesongen hvis man kan.

  • Tenk på din egen og andres sikkerhet

Å reise på tur til utlandet er en fantastisk opplevelse, men det er noen ting man skal ta hensyn til med tanke på sikkerhet. Man skal være klar over at man reiser i land med en annen kultur og sikkerhet enn i Norge. Si alltid ifra hvor man skal til de man reiser med, og til forelder og venner hjemme i Norge, og sørg for å ha reiseforsikringen i orden i god tid før man reiser ut. Ha verdigjenstander ute av syne, og ha aldri gå rundt med alle pengene man har.

TT Ads