TT Ads

Når vi stikker over svenskegrensen for å handle vanlige forbruksvarer så er det ikke alt som lønner seg å kjøpe. Det finnes varesorter som er mer kostbar i Sverige enn i Norge. Også medberegnet valutaforskjell.

Med tanke på at det er begrenset hvor mye man har lov til å ta med seg tilbake til Norge, lovlig, så bør man velge de varesortene som man sparer mest penger på.

Det de fleste tenker på når de handler i Sverige er alkohol og tobakksprodukter. Her er det mye å spare selv om avgiftene på denne typen varer også har økt betydelig i Sverige de siste ti år. Forskjellen mellom norsk og svensk pris er fortsatt betydelig.

Det er også mye å spare på kjøttvarer, mel, melk, ost, frukt og grønt, laktosefrie varer, godteri, brus og andre ting som krydder og megastore pakker med for eksempel tacokrydder.

For ikke å snakke om ferdigpizza og taco-produkter.

Fra og med 2018 ble det særs lønnsomt å handle sukkerholdige varer i Sverige ved at vi fikk økt sukkeravgiften her i Norge.

Nå er et ikke alle som er så heldig å bo så nært svenskegrensen at det lønner seg med harrytur. Men det er i det siste dukket opp en ny tjeneste for dem som bor et stykke unna grensen. Nemlig netthandel. Nå kan man ikke handle alkohol og tobakk via netthandel, men alt det andre kan fint kjøpes på nett og sendes hjem i posten.

Ved at disse nye nettbutikkene også tilbyr rask levering og rimelig frakt kan det være en tanke å sjekke dette ut. Vær obs på at mange nettbutikker opererer med to fraktsystem. En EU-frakt og en norsk frakt. Dette gjør de for å unngå at det tilfaller norsk frakt på det tollfrie beløpet på kr. 350,-

«Alle ordrer under 350 kroner er moms- og tollfri. Leveringstid ca. 5-10 arbeidsdager» kan vi lese på en av nettsidene som tilbyr grensehandel på nett. Les mer her.

TT Ads