TT Ads

De fleste som ønsker seg en brukt motorsykkel går på Finn.no eller til en motorsykkelforhandler når de skal kjøpe seg en brukt motorsykkel. For så vidt ingenting galt i dette ved at det er her du finner de fleste syklene som er til salgs.

Her kommer noen tips til hvordan du kan spare en del kroner på kjøpet.

1. Kjøp utenfor sesong

Ingenting presser prisen mer opp enn at etterspørselen er like høy eller høyere enn tilbudsmengden. Og det er nettopp dette som ofte skjer med en sesongvare som motorsykkel. I perioden april til august så er det mange som ønsker å kjøpe sykkel. Kanskje fordi de nettopp har fått sertifikat, eller fordi de spontant ønsker å dra på motorsykkelferie. Selger er i denne perioden lite villig til å fire på pris da kjøperne nesten står i kø for å kjøpe. Hvis du er smart så kjøper du motorsykkelen når det er lavsesong. Da er etterspørselen etter motorsykler ofte langt lavere enn antall sykler som er til salgs. Da er det langt lettere å prute på prisen.

2. Kjøp motorsykkel etter ditt behov

Hvis du er smart bruker du hjernen og ikke hjertet når du velger hvilken sykkel du skal gå til anskaffelse av. Er det virkelig nødvendig med 1000 kubikk, eller vil en 650-kubikk være mer enn stor nok?

Hva skal du primært bruke sykkelen til? Er det mest bykjøring eller blir det lange turer? Det å avdekke behovet for kjøring gjør at du lettere får et klart bilde over hvilken sykkel du trenger.

3. Hold deg godt orientert om prisutvikling

Hold deg godt orientert om prisnivået til den motorsykkelen du har bestemt deg for å kjøpe. Prøv å finn ut hva den modellen pleier å koste i høysesong og lavsesong, og husk at en motorsykkel blir rimeligere dess eldre den blir.

Lån til motorsykkel kan du få hos Prime Banks*

*Nom. rente 12,76 %, eff. rente 14,14 %, 170 000 kr o/10 år, kostnad 137 463 kr, totalt 307 463 kr.

TT Ads